Ünnep előtt a világ szövetkezetei

A szövetkezetek biztosítják, hogy senki ne maradjon le

 

A Nemzetközi Szövetkezeti Nap hazai megünneplésére 2017. június 30.-án 11 órai kezdettel kerül sor a Vajdahunyad várban. Az ünnepség előzetes programját a csatolmány tartalmazza.

A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetségének az ünnep alkalmából nyilvánosságra hozott közleménye a címben jelzett gondolattal üzent a világnak.

A Szövetkezetek Nemzetközi Szövetsége (ICA) üzenetében hangsúlyozza:

A szövetkezők a befogadás témáját ünneplik világszerte 2017. július 1.-én az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Szövetkezeti Napján

„A szövetkezetek biztosítják, hogy senki ne maradjon le!” a 2017-es Nemzetközi Szövetkezeti Nap szlogenje.

A témát a szövetség jelenlegi elnöklése melletti Szövetkezetek Előmozdításáért és Haladásáért Bizottság választotta.

A befogadás nemcsak a szövetkezeti vállalkozások természetéből adódó személyközpontúságát foglalja magában, de tükrözi a szövetkezeti alapelveket, az önkéntes és nyitott tagságot, a demokratikus tagi ellenőrzést, és a tagok gazdasági részvételét.

A szövetkezetek teret adnak annak, hogy minden ember faji, nemi,kulturális, és társadalmi különbözőségtől, vagy gazdasági körülményektől függetlenül elősegítheti szükségleteik elérését, és jobb közösséget építhet.

A befogadás témája kiegészíti a Szövetség globális konferenciájának "Helyezzük az embereket a fejlődés középpontjána" témáját. A globális konferencia 2017. november 05-07 között Kuala Lumpurban (Malajzia) kerül megrendezésre.